info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet V33

Leif GW sågar åklagaren i buntbandsmålet

I fredags frikändes Niklas Krämer och Leo Björkman i det uppmärksammade målet där de stod åtalade för att ha buntbandat en dieseltjuv. Leif GW Persson kommenterar frikännandet för Byggnadsarbetaren: ”En alldeles utmärkt dom.”

När grävmaskinisten Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman tog fast en tjuv i februari 2017 tog de för givet att de gjorde det rätta och höll kvar honom tills polisen kom. Men rättsväsendet har haft en annan syn på saken. De två kollegorna blev åtalade för olaga frihetsberövande, något som upprört Leif GW Persson. Han har tidigare gått ut och lovat att betala rättegångskostnader och böter vid en eventuell fällande dom. Det behöver han nu inte göra.

– Det där med rättegångskostnaderna har inte bekymrat mig särskilt. Självfallet skulle jag ha betalat dem. Nu har jag pengarna kvar och kan använda dem i något annat ärende som stör mig. Sådana saknas inte, säger Leif GW Persson till Byggnadsarbetaren.

Läs också Grävmaskinisten frikänd – Leif GW slipper betala

Han är nöjd med domen, men starkt kritisk till åklagaren.

– Jag tycker att det var en alldeles utmärkt dom. Klokt resonerat av rätten som inte var villig att köpa vad som helst från en åklagare som verkar ha ersatt de små grå cellerna med ett vanligt rutigt papper.

Men det är inte bara åklagaren Leif GW Persson stör sig på, utan även hur dåligt svensk brottsbekämpning fungerar.

– Så fort Niklas och hans kollega hade gripit tjuven och lämnat över honom till polis och åklagare – vilket var hög tid eftersom han tillhör den där gruppen av yrkesbrottslingar som enbart åker till Sverige för att begå brott – så blev han släppt och passade på att sticka tillbaka till sitt hemland där han nu håller sig undan från rättvisan.

Leif GW Persson skräder inte orden.

Läs också "Vem som helst kan åka ut och bygga"

– Det stör mig. Det stör mig alldeles in i ’he-vitte’ eftersom det går helt på tvärs med min syn på hur man bekämpar brott, säger han.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V35-36 desktop