info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bostadsbyggare varslar – 100 anställda måste lämna

En allt tuffare bostadsmarknad tvingar nu husbyggaren Hjältevadshus att varsla. Flera projekt har flyttats fram i tiden eller helt bokats av.

Bostadsbyggaren Hjältevadshus varslar nu 100 anställda. Foto: Hjältevadshus

Hjältevadshus har idag 250 anställda. 100 av dem har enligt ett pressmeddelande från företaget blivit varslade. De blev uppsagda i måndags och det handlar om både kollektivanställda och tjänstemän.

– Det är varje företagsledare mardröm att behöva varsla sina medarbetare, men vi måste trygga företaget på längre sikt. Vår absoluta förhoppning är att vi inte behöver effektivisera varslen alternativ snart kan återanställa, säger bolagets vd Pontus Eklind i en kommentar.

Läs också Storföretagets varsel - så många får gå

Enligt Pontus Eklind finns det flera förklaringar till att varslet kommer just nu.

– Under 2019 hade vi inplanerat tre större projekt med lägenhetshus för SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som har förskjutits eller annullerats. Två av dessa har fått överklagan på bygglovet, den tredje kommunen får inte ihop kalkylen på grund av det borttagna investeringsstödet.

Under förra året drog flera småhusbyggare ner på antalet anställda på grund av sämre efterfrågan. För Hjältevadshus var orderingången bra ända fram till sista kvartalet 2018. Efter årsskiftet har det gått trögare och något som påverkat är regeringskrisen.

– Att vara utan regering har drabbat oss, investeringsviljan hos kommunerna har varit låg. Man har velat invänta beslut om bland annat investeringsstöd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bostadsbyggare varslar – 100 anställda måste lämna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig