info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Balkongspanande familj stoppade byggtjuvar

I slutet av juni siktade två tjuvar in sig på att nalla verktyg från ett bygge i Kalmar. Lätta pengar, kanske de tänkte. De räknade inte med att en familj med hobbydeckare skulle ligga på lur.

Den 28 juni la en man som bor intill en byggarbetsplats i Kalmar märke till en bil som lät illa på parkeringen. Bilen, som hade utländska nummerplåtar, stannade till utanför bygget och mannen blev misstänksam. Han berättade för sin fru och dotter att han trodde att tjuvar skulle göra inbrott samma natt. Dottern föreslog då på skoj att de skulle hålla span från balkongen.

Hon fick sin vilja igenom, och mycket riktigt – klockan halv två på natten kom den missljudande bilen tillbaka. En man hoppade ur bilen och sprang in i gläntan vid bygget. Men när ytterligare en bil dök upp blev de ovälkomna gästerna störda och körde iväg.

Läs också Byggjobbare brottade ner tjuvar: ”Fick knytnävsslag och blev hotad med kniv”

Balkongspanarna hade vid det här laget redan ringt polisen, som kunde identifiera bilen på att den lät illa och hade utländska nummerplåtar. När de stoppade bilen fann de två rånarluvor och en vinkelslip. Dessutom förekom personerna i bilen i belastningsregistret sedan tidigare.

De misstänkta tjuvarna kom med detaljerade bortförklaringar till vad de gjorde vid byggarbetsplatsen samt vad rånarluvorna och vinkelslipen var till för. Men det övertygade inte på rätten. I förra veckan dömdes de till förberedelse till stöld. En av tjuvarna dömdes till en månads fängelse medan hans kompanjon fick villkorlig dom. Åklagaren yrkade på att en av brottslingarna skulle utvisas, något som avslogs eftersom brottet inte ansågs vara tillräckligt allvarligt.

Annons
AKH 640×240 V47-48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC