info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbare brottade ner tjuvar: ”Fick knytnävsslag och blev hotad med kniv”

När några tjuvar försökte sno datorer på en skola på Hisingen imorse var de på fel plats vid fel tidpunkt. Snart låg de platt på marken med 20 byggjobbare över sig.

När Andreas på RA Bygg kom till Bjurslättsskolan på Hisingen imorse, där företaget håller på med en renovering, var det något som inte stämde. Det låg elektronisk utrustning under ställningen där det pågår en fasadrenovering. Ganska snart dök det också upp tre personer på väg ner för ställningen – personer som inte hade något på bygget att göra och som bar på väskor med datorer från skolan. Det var uppenbart att det var tjuvar i farten.

– Jag höll fast den ena och skrek på hjälp. Jag hade kollegor som var nära, berättar Andreas.

Läs också Gick i konkurs – fortsatte bygga med bulvan

En av tjuvarna kom undan, och innan två rivare och en murare kommit till undsättning blev Andreas hårt ansatt.

– Jag fick ett jack i huvudet av en väska med en dator som en av dem slängde på mig och jag blev hotad med kniv. Jag fick också ett knytnävsslag, glasögonen gick sönder och jag fick ett jack på ögonbrynet.

Men rädd han hann aldrig bli.

– Jag bara gick på adrenalin.

Och när rivarna och muraren väl var på plats hade inte de två kvarvarande tjuvarna mycket att sätta emot. Kvartetten byggnadsarbetare gick till samlat anfall.

– Medhjälpen var rätt kraftiga killar så vi brottade ner dem snabbt.

När polisen väl kom till platsen hade ett 20-tal byggnadsarbetare anslutit sig och höll tillsammans nere tjuvarna på marken. Polisens presstalesperson Christer Fuxborg berömmer insatsen.

– Det är ett rådigt ingripande, och i det här fallet har vi ett flertal byggarbetskillar som tillsammans bedömt situationen. Jag kan tänka mig att så många bygg-gubbar klarar man sig inte igenom. Det känns som lite Mission Impossible.

För Andreas på RA Bygg är inte polisens lovord så viktigt.

– Men det känns bra att vi gjorde vår plikt för skolan. Det har varit flera inbrott så det är bra att vi fick tag i dem.

Fotnot: Andreas är ett fingerat namn för en anställd på RA Bygg som inte vill gå ut med sitt riktiga namn.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbare brottade ner tjuvar: ”Fick knytnävsslag och blev hotad med kniv”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig