info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Avslutade byggbolag – startade svartjobbsverksamhet

Den 34-årige byggaren jobbade med renovering i Stockholm. Men för att tjäna mer pengar avslutade han sitt bolag och jobbade helsvart – med hjälp av ett välkänt bluffbolag.

Foto: Mostphotos

En 34-årig man drev tidigare ett byggbolag där han genomförde renoveringsarbeten i Stockholmstrakten. 2014 avregistrerade han sitt bolag. För att det inte lönade sig? Nej, för att slippa skatt.

I en ny dom i Stockholms tingsrätt visar det sig nämligen att den 34-årige byggaren fortsatte sina renoveringsjobb på samma sätt, med skillnaden att han använde ett bluffbolag för att komma undan skatt och sociala avgifter.

34-åringen lämnade information till bluffbolaget om vem och vad som skulle faktureras.  Kunden fick sedan fakturor från bluffbolaget, som förde över svarta pengar till 34-åringens privata konto.

Men det är inte vilket bluffbolag som helst som 34-åringen använde, utan DMM Entreprenad – företaget som under 2016 användes i en av de största svarjobbshärvorna de senaste åren. DMM Entreprenad ordnade svarta löner åt mängder av kriminella bolag i Stockholm och hade en omsättning på över 60 miljoner kronor. Bland annat fixade företaget svarta löner åt byggarbetare på Nya Karolinska.

Under åren efter att härvan upptäckes har flera kriminella företag dömts för att ha använt DMM Entreprenad. 34-åringen är alltså den senaste i en lång rad av fuskare.

34-åringen hävdar själv att han varit anställd av DMM Entreprenad, något tingsrätten inte tror på. Mannen har exempelvis inte deklarerat några inkomster.

Mannen kommer att efterbeskattas och döms nu till villkorlig dom och dagsböter på 6 000 kronor för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Avslutade byggbolag – startade svartjobbsverksamhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig