info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten ökar något

Byggarbetslösheten har fortfarande ett stadigt grepp om branschen. Jämfört med för ett år sedan har den öppna arbetslösheten ökat något.

Det är inga större tecken på förändringar när det gäller arbetslösheten för augusti månad. Efter sommarmånaderna har arbetslösheten sjunkit tillbaka något. Under juni och juli, låg den totala arbetslösheten på 7,3 respektive 7,4 procent. Men går man ett år tillbaks i tiden, så har den öppna arbetslösheten ökat något, från 4,0 till 4,2 procent.

Antalet varsel går ner

Den totala arbetslösheten är nu 7 procent, vilket innebär att 7421 medlemmar i Byggnads och Målarnas a-kassa är arbetslösa. I dessa siffror ingår också personer som befinner sig i något slags arbetsmarknadsåtgärder (2,8 procent). Den totala arbetslösheten i augusti månad har ökat sedan 2011, då den var 5,6 procent. Under krisåret 2010 var den uppe i nästan 8 procent (7,9). Även varselsiffrorna ligger på ungefär samma nivå som för ett år sedan. I augusti månad, 2012 varslades 624 personer i byggverksamhet. I augusti i år har antalet varsel sjunkit något och 621 personer varslades om uppsägning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten ökar något

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig