info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Älvsbyhus får inte längre bygga hus

Arbetsmiljöverket förbjuder Älvsbyhus att fortsätta bygga nya hus i Sverige, tills företaget uppfyller gällande säkerhetskrav på byggställningar.

För ett par månader sedan gjorde arbetsmiljöverket en inspektion av ett husbygge i Upplands Bro.
– I ett första skede saknades ställning helt, därefter användes en hängställning som inte uppfyllde kraven, säger Anna-Carin Nordlund, inspektör på arbetsmiljöverket, om företaget.
Detta gjorde att arbetsmiljöverket utfärdade ett förbud för Älvsbyhus att bygga där fallhöjden är mer än två meter om inte reglerna om godkända byggställningar uppfylls. Förbjudet har gällt från den 23 november. Om Älvsbyhus trotsar förbudet, och bygger ändå, tvingas man att betala ett vite på 100 000 kronor.

Brister på flera byggen

Även 2009 upptäcktes brister på Älvsbyhus byggarbetsplatser när det gäller byggställningar.
Vid detta tillfälle utfärdades också ett förbud, som gällde fram till 31 maj i år. Detta överklagades av företaget. Ärendet är inte avgjort i domstol ännu.
– Så här är det hos många småhusföretag och det är inte bara Älvsbyhus som har brister när det gäller säkerheten. Men vi kommer att skärpa kraven framöver. Det är en djungel det här, säger Anna-Carin Nordlund på arbetsmiljöverket.
Älvsbyhus har för närvarande ett dussintal egna montörer, fördelade på fyra arbetslag runt om i Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Älvsbyhus får inte längre bygga hus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig