info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vikande marknad för hus"

Skanska Region Hus i Västernorrland drar ner på verksamheten. - Orsaken är en vikande marknad, vi har gått med förlust de senaste fyra åren, säger regionchefen Marcus Andersson.

– Det är en vikande marknad i Sundsvallsområdet. Vi har gått med förlust de senaste fyra åren, säger regionchefen Marcus Andersson på Skanska.
Hur stora har förlusterna varit?
-Det vill jag inte uttala mig om.
Hur ser det ut framåt?

– Marknadsutsikterna är fortsatt svaga.
Hur kommer ni att bevaka husmarknaden i Sundsvall, nu när verksamheten dragits ner så kraftigt?

– Vi har ett par tjänstemän kvar. Det blir begränsad omfattning. Framförallt kommer vi att ha bevakning på rikskunder. Det blir en omplacering av tjänstemännen till andra distrikt. Vi kan få hjälp med projektutveckling från andra distrikt, men om de dyker upp större projekt kan vi eventuellt ta tillbaka folk.
Enligt facket finns det ett större projekt på gång i Sundsvall, inre hamnen. Om det kommer igång på allvar, uppstår det då arbetstillfällen?
– Om det kommer igång, då får vi ta ställning till det då. Om vi behöver folk.
Skanska vill etablera sig i Norrbotten och Kiruna?
– Vi kommer att etablera husverksamhet på allvar i Norrbotten framöver. Vi kommer kanske att behöva folk där så småningom, eget folk. Men strategin, det vill säga hur och på vilket sätt vi ska etablera oss där uppe, det är inte bestämt än.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vikande marknad för hus"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig