info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnads v19 980×240 v19

Uppköpsvågen: Instalco tar över företag med 100 anställda

Förvärven av små installationsföretag inom vvs, el och ventilation tycks aldrig ta slut. Denna gång är det Instalco som öppnar plånboken.

Nu är det klart. Instalco förvärvar VentPartner. 100 anställda får därmed en ny arbetsgivare. Foto: Mostphoto

Under de senaste åren har en mängd förvärv gjorts inom installationsbranschen. Två installationsjättar – Bravida och Instalco – har varit mest aggressiva när det gäller uppköp. Tillsammans har de sedan 2016 förvärvat ett 80-tal bolag bara i Sverige. Och nu är det alltså dags igen då Instalco lägger vantarna på VentPartner genom att köpa samtliga aktier i i företaget med tillhörande dotterbolag.

VentPartner har en omsättning på cirka 250 miljoner kronor och 100 anställda. Bolaget finns i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Västerås och med huvudkontor i Örebro. Enligt ett pressmeddelande kommer samtliga tidigare ägare i Ventpartner bli delägare i Instalco och fortsätta att driva VentPartners verksamhet.

Läs också Tre byggbolag blir ett – lämnar Erlandsson bakom sig

– Det här betyder att vi blir ännu starkare. Vi har alltid strävat efter att vara det självklara valet som samarbetspartner när det gäller inomhusklimat och nu tar VentPartner nästa steg i vår resa tillsammans med Instalco, säger Ulf Bergquist, koncernchef och affärsutvecklare på VentPartner.

Instalco är en snabbväxare bland installationsföretagen. Bolaget bildades 2014 genom förvärv av fem installationsföretag. I dag har Instalco 3 200 medarbetare fördelade på cirka 75 företag i Norden.

Annons
Brandskyddsföreningen 250×600 v19

Du läser: Uppköpsvågen: Instalco tar över företag med 100 anställda