info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tunn orderingång oroar analytiker

Byggfesten på Stockholmsbörsen kan vara över. Orderingången är tunn och JM, Skanska och Peab handlas över sina riktkurser.

De fyra byggbolagen Skanska, NCC, JM och Peab har bjudit investerarna på en behaglig börsresa det senaste året. Både JM och NCCs aktiekurser har lyft mer än 50 procent, vilket kan jämföras med Stockholmsbörsens uppgång under samma period på 23 procent, skriver DI:se.

Svaga rapporter från Peab

Men nu kan börsfesten vara över. Enligt Swedbanks analytiker Niclas Höglund är man mest bekymrade över NCC och Peab. Bolagen har inte fått in speciellt många stora order och på kort sikt är man orolig för att förväntningar är för högt ställda. Den politiska oron och Rysslands agerande i Ukraina kan drabba verksamheten. NCC bygger bostäder i St Petersburg och cirka en tredjedel av bolagets enheter finns under produktion i landet.Peab har levererat svara rapporter med tunn orderingång två kvartal i rad samtidigt som kursen har rusat 25 procent sedan årsskiftet.

Goda utsikter för Skanska

Även JMs aktie på 230 kronor per aktie ligger över analytikerkårens snitt på 204 kronor. Swedbanks analytiker ser trots allt en potential i bolaget som publicerar sin årsrapport i morgon. Även för Skanska ser utsikterna goda ut, även som aktien handlas till nivåer som är högre än den genomsnittliga riktkursen. Skanska rapport den 9 maj kommer att visa om bolaget klarar av att försvara värderingen, skriver DI.se

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tunn orderingång oroar analytiker

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig