info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Tog Hyrex företagshemligheter till nytt jobb

Ställningsjätten Hyrex stämmer en tidigare anställd för att ha tagit med företagshemligheter till sitt nya jobb hos en konkurrent.
– Vi har en skriftlig bevisning som visar det här svart på vitt, säger Peter Dyer, Hyrex juridiska ombud.

OBS! Bilden är inte från något av företagen i texten. Foto: Mostphotos

Hyrex, det stora ställningsföretaget som gör jobb åt Skanska, NCC och Peab, lämnade i tidigare i år in en stämningsansökan, både mot en tidigare anställd och ett konkurrerande företag i ställningsbranschen.

Man anser att mannen har tagit med sig företagshemligheter till sin nya arbetsgivare och använt dem där.

– Vi har en skriftlig bevisning som visar de här svart på vitt, att han har tagit hela kundlistan och alla typer av anbudshandlingar från Hyrex och skickat till sitt nya företag via e-post. Det har vi utskrifter på, säger advokat Peter Dyer, Hyrex juridiska ombud.

Dyer berättar att mannen också ska skickat över anbudsförfrågningar till kunder, från Hyrex till sitt nya bolag, för att ta över affärer.

Både Södertälje tingsrätt och Arbetsdomstolen går på Hyrex linje i ett första så kallat interimistiskt beslut, som i väntan på rättegång innebär ett vite på 100 000 kronor för varje gång det konkurrerande företaget använder Hyrex information.

Arbetsdomstolen tror inte på den tidigare anställdes version om att han hade behov av handlingarna för jobbet på Hyrex. Man skriver i beslutet att ”Xxxx behövt dokumenten för att slutföra vissa arbetsuppgifter inom ramen för sin anställning i Hyrex framstår, på den utredning som nu föreligger, inte som övertygande.”

Peter Dyer tror på en fällande dom när det hela kommer att avgöras i tingsrätten.

– Jag ser med stor tillförsikt fram emot bifall, i synnerhet när högre instans redan har bedömt som sannolikt att angreppet som vi påstår har skett, säger han.

Stämningen gäller brott mot lagen om företagshemligheter och brott mot anställningsavtalet.

Byggnadsarbetaren har sökt det konkurrerande företaget och mannen som står åtalad.

Annons
EHRAB 250×600 v43c
EHRAB 250×600 v43b
EHRAB 250×600 v43a

Du läser: Tog Hyrex företagshemligheter till nytt jobb