info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tak gav vika under arbetarna

Det var ett tak som gav vika vid arbetsplatsolyckan i Norrköping förra veckan. Polisen inväntar nu Arbetsmiljöverkets utredning.

I torsdags fördes en 53-årig byggnadsarbetare till sjukhus med ambulans efter en rasolycka på ett bygge i Norrköping. Ytterligare tre personer blev lindrigt skadade.
Enligt Anders Wallberg, utredare av arbetsmiljöbrott hos polisen, var det ett tak på ett nybygge som gav vika. Han säger att det är ett enplanshus som byggs, men att man ska bygga upp ett fläktrum på vindsvåningen. Han säger att ”golvet eller innertaket däremellan” då gav vika.
– Exakt vad som gjort att det rasat vet jag inte. De höll på och gjöt där, så det har ju varit någon form av stöd under, men vad som har hänt törs jag inte svara på. Det är det vi måste ta reda på.
Han vet inte vad det var för typ av material i taket som gav vika.
– Det segnade ner och de följde med ner. Det säckade ihop på något sätt, jag kan inte ge dig något bättre svar än så.
Det fyra arbetarna befann sig ovanpå taket, ingen ska ha funnits under. Det är ett lokalt byggföretag som bygger på platsen.
Nu ska olyckan utredas, Anders Wallberg har varit hastigt på plats. Han säger att polisen nu framför allt inväntar ett yttrande från Arbetsmiljöverket.
Den man som fördes till sjukhus i ambulans opererades efter olyckan, men i torsdags kväll beskrevs hans skador som lindriga.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tak gav vika under arbetarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig