info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Spara mindre, bygg mer!"

Tillsammans med Sekos och Handels ordförande vill Byggnads Johan Lindholm att regeringen ska spara mindre och satsa på fler bostäder och bättre infrastruktur.

Det är i ett debattinlägg på SvD Opinion som ordförandena för de tre fackförbunden kräver ändring. Med en arbetslöshet på över åtta procent samtidigt som vi har en av Europas starkaste stadsfinanser finns ingen anledning till att inte låna pengar till samhällssatsningar, anser de.

”Framtida generationer kommer inte att tacka dagens beslutsfattare för att de tänker kortsiktigt och inte lånar för att bygga fler bostäder och bättre infrastruktur. Det är framtida generationer som kommer att ha störst nytta av dagens satsningar, därför är det också rimligt att de är med och betalar”, skriver de.

Utspelet kommer i samband med att Almedalsveckan kört i gång i Visby. Under måndagseftermiddagen hade Byggnads även ett seminarium där man vill driva på en lagändring för att arbetsgivaren ska lämna in en skattedeklaration för sina anställda varje månad, i syfte att motverka svartjobb. Bakom detta krav stod också bland annat Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket och Sveriges Byggindustrier.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Spara mindre, bygg mer!"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig