info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Smuggelförsök i virkeshög – värde 55 miljoner

Två personer åtalas nu för att de försökt smuggla in stora mängder narkotika i landet. De hade gömt varorna i en virkeshög.

I det här dolda utrymmet i virkestraven försökte två personer smuggla in stora mängder narkotika. Foto: Mostphoto/Tullverket

Byggnadsarbetaren har under vintern skrivit om flera fall där personer med kopplingar till byggbranschen smugglat in sprit, cigaretter och narkotika in i landet. Bland annat om en 27-årig byggnadsarbetare som fyllde fyra stora badtunnor med cigaretter för att sedan snickra igen panelen. Men mannen åkte fast direkt när han körde av med lasten i Nynäshamn. Några tulltjänstemän blev misstänksamma och hittade smuggellasten. Läs mer om det här.

Och nu är det alltså dags igen. Denna gång gäller det ett åtal mot två personer som är misstänkta för ett smuggelförsök i juni 2019. Enligt Tullverket hade de gömt narkotika i ett lass med virke som de skulle leverera till ett svenskt företag. Drogerna var väl gömda i i särskilt byggda utrymmen inne i virkestravarna. Men narkotikahundarna gjorde sitt jobb och hittade rubbet. Totalt 127 kg amfetamin, cirka 238 kg cannabisharts och cirka 6 kg ecstasypulver i lasten. Värdet uppskattas till över 55 miljoner kronor.

Läs också FILM: Här krossar snickarna flaskposten: "Lycklig bliver denna upphittare"

De två åtalade förnekar brott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Smuggelförsök i virkeshög – värde 55 miljoner