info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Småhusbranschen tror på byggboom

Intresset stiger för attefallshusen. Småhusleverantörer och bygghandeln rapporterar att trycket redan är högt.

Småhustillverkare, bygghandelskedjor och branschorganisationer märker tydligt av intresset, visar en rundringning som Dagens Nyheter gjort. Flera småhustillverkare rapporterar om hundratals förfrågningar.
Vid halvårsskiftet blev det tillåtet för villaägare att uppföra 25 kvadratmeter stora och 4 meter höga så kallade komplementbostadhus på tomten utan bygglov. Det blir samtidigt möjligt att utan bygglov bygga ut befintlig bostad med 15 kvadratmeter.
Många småhustillverkare har redan tagit fram färdiga modeller på attefallshus. Flera småhustillverkare och byggkedjor kommer att erbjuda paket med tillverkning, montering och tilläggstjänster, skriver Dagens Nyheter.

200 000 kronor

Priset på själva husen kommer i flera fall att ligga på kring 200 000 kronor, och sedan tillkommer sådant som el- och vattendragning om det önskas, samt inredning. Det finns även byggvaruhus som riktar in sig på lågprisvarianter, där ett attefallshus snarare kommer att hamna på strax under 90 000 kronor.
– Vi som branschorganisation och våra medlemsföretag får många samtal från privatpersoner som ställer frågor, säger David Johnsson, till Dagens Nyheter. Han är vd för branschorganisationen Trä- och möbelhusföretagen, där många småhustillverkare är medlemmar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Småhusbranschen tror på byggboom

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig