info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska pressat av svag marknad i Europa – 3 000 anställda ska sägas upp

Skanska vinstvarnar inför fjärde kvartalet. Byggbolaget är pressat av en svag marknad i Europa. 3 000 anställda ska nu sägas upp.

I ett pressmeddelande skriver Skanska att byggbolaget har gjort en strategisk översyn under hösten och kommer att genomföra en omfattande omstrukturering för att förbättra lönsamheten. Den strategiska översynen och dess åtgärder belastar resultatet för fjärde kvartalet 2017 med totalt cirka 1,1 miljarder kronor. Under 2018 påverkas Skanska negativt med 600 miljoner kronor.

Väntas säga upp 3 000 anställda

De nordiska byggenheterna är fortsatt starka, men det finns problem på andra ställen. I pressmeddelandet skriver Skanska att resultatet för byggverksamheten utanför Norden är mycket otillfredsställande för fjärde kvartalet 2017. Ledningen har därför beslutat att omstrukturera byggenheterna i Polen, lämna energisektorn i USA, fokusera på kärnverksamheten i Storbritannien och anpassa verksamheten i Tjeckien till en tuffare marknad. Skanska väntas säga upp omkring 3 000 anställda. Skanska uppskattar att uppsägningarna innebär kostnadsbesparingar på cirka 1 miljard kronor årligen.
Tony Eklund, Byggnads fackligt förtroendevalda ledamot i Skanska, har inte fått någon information om uppsägningarna skulle beröra den svenska byggmarknaden.
– Jag vet ingenting just nu, säger han.

LÄS MER: Året slutar i moll för NCC – varnar för sämre resultat

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska pressat av svag marknad i Europa – 3 000 anställda ska sägas upp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig