info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skandalbolagets studentbostäder kan rivas

Efter fyra år står skandalbolagets studentbostäder i Stockholm fortfarande inte färdiga. Prime Livings projekt har kantats av problem och kan nu behöva rivas.

Bygget i Spånga har varit farligt, bland annat med bristande fallskydd och problem med elsäkerhet. Foto: Privat

Prime Living skulle bygga 1 100 studentbostäder i Spånga utanför Stockholm, men bygget står still efter fyra år och endast ett hundratal studenter har flyttat in. Stockholms stads stadsbyggnadskontor säger till tidningen Mitt i Västerort att de snart kan behöva rivas om de inte är färdigbyggda innan tidsfristen går ut, i maj 2021.

– Ett hus är någorlunda fungerande. Det andra är bara en betongklump, säger Ulf Jonsson, handläggare på Stadsbyggnadskontoret, till tidningen.

Läs också Pausat lyxbygge får viteskrav: ”Bedrövligt”

Bostadsbolaget Prime Living har specialiserat sig på att bygga billiga studentbostäder av moduler från Kina. I flera artiklar har Byggnadsarbetaren avslöjat allt från undermålig arbets- och boendemiljö till kriminella kopplingar till Prime Living.

I Lund har Prime Livings 200 studentbostäder evakuerats efter att ha dömts ut av miljöförvaltningen och står nu och förfaller.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skandalbolagets studentbostäder kan rivas