info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sexton procent färre konkurser

Antalet konkurser i byggindustrin sjönk med sexton procent förra året. Sammanlagt gick 866 företag i branschen omkull. Det visar statistik från upplysningsföretaget UC.

Antalet konkurser i näringslivet i stort minskade varje månad förra året, om än med en hårsmån då minskningen under årets sista månad var endast från 564 till 563 jämfört med 2014. Sammantaget under året minskade antalet konkurser med åtta procent, från 6564 under 2014 till 6071 förra året.
– Att företagskonkurserna nu har minskat månad för månad under hela 2015 är ett rekord i sig. Vi ser vi det som ett tecken på fortsatt stabilitet för det svenska företagandet, och med ett konjunkturläge som i vår analys ser relativt gott ut även framöver, säger UCs marknads- och kommunikationschef Victoria Preger i en kommentar till statistiken.
UC konstaterar att byggindustrin är den sektor som har bäst utveckling. Antalet konkurser minskade under förra året med sexton procent, jämfört med året innan. Sammantaget gick 866 företag i branschen i konkurs, under 2014 var motsvarande siffra 1035.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sexton procent färre konkurser

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig