info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sex bra appar för verktygslådan

Använder du appar i ditt jobb? Om inte så kan du kika här och få tips. Här är sex appar som du kan ha nytta av på bygget.

Det finns hundratals appar som skulle kunna vara till hjälp för jobbet ute på bygget. Här kommer ett urval av några för lite olika användningsområden:

Buller
Arbetsmiljöverket har en app som mäter ljudnivån. Med några enkla tryck kan du mäta hur många decibel det är på just din arbetsplats. Du kan även få hjälp med att räkna ut den totala bullerexponeringen under en dag och läsa om vilka lagar och regler som gäller för buller. Appen ges ut av Arbetsmiljöverket och är gratis.

Bygga Ute
Dags för ny uteplats, en trappa eller något annat utomhus. Här är appen som hjälper dig att göra rätt materialval och att räkna ut hur många reglar, trall och skruvar som går åt till ditt bygge. Appen ges ut av Svenska Träskyddsföreningen och är gratis.

Limträappen
Här en app som kan räkna ut dimensioner på virket till olika konstruktioner. Metodiskt uppbyggd där du till exempel vid ett takbygge väljer allt från typ av tak till takets lutning innan du avslutar med att trycka på beräkna. Går att göra uträkningar på flera olika typer av konstruktioner. Appen är gratis och ges ut av Moelven.

Första hjälpen
Tyvärr så händer det olyckor på bygget. Ofta krävs det snabba insatser och då är den här appen utmärkt. Det går att välja nödläge och snabbt få fram information om flera olika skador. Bland annat blödningar, skallskador och benbrott vilka alla tre är vanligt vid byggolyckor. Appen ges ut av Röda korset och är gratis.

Säkra våtrum
Om du jobbar med våtrumsutrymmen kan denna app vara bra att kika på. Det är många branschregler som gäller och det är inte lätt att alltid hålla alla arbetsmoment i huvudet. Om inte annat kan det vara bra att visa någon annan byggnadsarbetare på bygget hur till exempel väggkonstruktionen ska se ut. Appen är gratis och ges ut av GVK (Svensk våtrumskontroll).

Angle
Angle betyder vinkel och på bygget finns det som bekant många vinklar att ta hänsyn till. 90 grader är självklart inga problem, men sen blir det värre. Vilken tur att det då finns appar som kan underlätta jobbet. De är mer eller mindre bra. Sök bara på Angle och testa dig fram. Just den här, Angle Meter är gratis.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sex bra appar för verktygslådan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig