info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

ROT-avdrag på 50 procent? Så många säger ja

En klar majoritet av svenskarna tycker att ROT-avdraget är bra. Och mer än hälften vill att avdraget ska återställas till 50 procent. Det visar en undersökning av Kantar Sifo.

För fyra år sedan sänktes ROT-avdraget från 50 till 30 procent.. Nu visar en undersökning att 58 procent av svenskarna vill ha tillbaka den tidigare avdragsnivån. Foto: Mostphotos

Det är på uppdrag av Måleriföretagen i Sverige som Kantar Sifo undersökt vad svenskarna tycker om ROT-avdraget. 83 procent menar att avdraget är bra och 58 procent vill att nivån på avdraget ska höjas tillbaka till den tidigare nivån på 50 procent.

Undersökningen, som bygger på en webbpanel där 1 000 personer deltog, visar även att 48 procent tror att viljan att betala svart ökat sedan ROT-avdraget sänktes från 50 till 30 procent för fyra år sedan.

Läs också Första kvinnan i förhandlingsdelegationen: ”Spännande”

– Det finns tydliga tecken på att svartjobben har ökat igen vilket är bekymmersamt. ROT-avdraget handlar om att motverka oseriösa aktörer som riskerar att slå ut seriösa företag som vill verka på en sund marknad, säger Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen i Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ROT-avdrag på 50 procent? Så många säger ja