info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
En legendar ur tiden

Rörmokaren och rocklegendaren Jerry Williams död: ”Riktigt skön snubbe”

Rocklegendaren och rörmokaren Jerry Williams har gått ur tiden.
– Han var en riktigt skön snubbe, säger rörisen Kent Eriksson, som träffat ”Jerka” flera gånger.

Rocksångaren Jerry Williams dog i går. ”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred”, skriver bokningsbolaget Blixten & Co i ett pressmeddelande.

Williams föddes 1942 i Solna. Han arbetade i sina unga år som rörmokare.

– Jag jobba som rörpulare till jag var 19 bast. Sen börja jag i rörsvängen, det var ett lärlingssystem. Det tog sex bast innan man blev fullpröjsad, det var ett sätt att hålla ner lönerna. Så många gjorde ju svartjobb, har han berättat för Aftonbladet.

”Jerka”, som han kallades, slog igenom som artist 1963 tillsammans med gruppen The Violents, som bland annat var förband åt the Beatles under deras Sverigeturné.

Williams har sedan haft en lång karriär, som gång på gång fått nytt liv av krogshower, folkparksturnéer och hits som ”It started with a love affair”, ”I can jive”, ”Did I tell you” och ”Who’s gonna follow you home”.

För många har Jerry Williams musik färgat en stor del av deras liv. Det gäller bland annat för 54-årige rörisen Kent Eriksson från Uppsala.

– Jerry Willams har funnits med under hela min uppväxt. Han har gjort skitbra musik, det måste jag säga. Det är glad, svängig rock.

Kent Eriksson berättade att han hade svårt att ta in dödsfallet.

– Jag blev lite i chock direkt när jag fick höra det. Jag såg det bara för två timmar sedan och då hajade man så klart till.

Kent uppskattar att Jerry Williams inte låtsas vara något annat än en arbetargrabb.

– Han gjorde inte sken av något annat. Längre tillbaka var han ju känd som rörmokaren. Det nämndes ofta i media.

Eftersom Kent, precis som Jerry Williams, varit ”en hängiven knutte” har han själv träffat rockstjärnan flera gånger på olika mc-träffar och jippon. Och mötena har alltid varit trevliga.

– Han raljerade på ett speciellt sätt när han snackade. Det var ett skönt tugg han hade. Man kunde bara stå och lyssna och tycka att det var underhållande. En skön snubbe är väl en bra beskrivning av honom.

Jerry Williams blev 75 år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörmokaren och rocklegendaren Jerry Williams död: ”Riktigt skön snubbe”