info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Prylar i vägen – då tog rörisen strypgrepp på elektriker

Ett bråk mellan yrkesgrupper blossade upp på bygget och ledde till handgripligheter. Nu har domen kommit.

Rörmokaren såg rött när det låg saker i vägen för hans arbete. OBS! Bilden är inte från händelsen. Foto: Mostphotos

Byggnadsarbetaren har tidigare skrivit om konflikter mellan yrkesgrupper, bland annat när en rörmokare skallade en elektriker på ett bygge – på grund av en nerriven arbetstavla.

Nu har en liknande händelse fått rättsliga följder. I mars förra året, i en lägenhet i en förort utanför Stockholm, arbetade en 40-årig man som rörmokare i ett projekt. På samma arbetsplats arbetade två elektriker. Efter ett tag uppstod en dispyt mellan elektrikerna och rörmokaren.

VVS:aren ansåg att elektrikerna placerade saker som stod i vägen för rörarbetet. Elektrikerna flyttade först undan sina saker, men la sedan tillbaka dem igen.

Efter att prylarna ställts tillbaka eskalerade bråket. När en av elektrikerna sedan sa: ”Gå tillbaka till dina rör!” blev det droppen för rörmokaren. Han kastade sig över elektrikern och tog ett grepp om hans hals. Elektrikern hann få andnöd innan rörmokaren släppte greppet.

Elektrikern berättar sedan att han hade sedan smärtor i halsen efter händelsen.

Rörmokaren har dömts för misshandel i Attunda tingsrätt. Brottet kan ge fängelse, men eftersom rörmokaren tidigare var ostraffad döms han istället till villkorlig dom och 40 000 kronor böter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Prylar i vägen – då tog rörisen strypgrepp på elektriker

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig