info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Provanställde nyligen – nu varslar byggföretaget alla i staden

Det medelstora byggföretaget varslar alla sina yrkesarbetare i Jönköping, totalt sexton personer. ”Alla känner lite oro”, säger betongarbetaren och skyddsombudet Szymon Glazik på GBJ Bygg Jönköping.

Flera byggjobbare varslas i Jönköping. Foto: Mostphotos

Samtliga yrkesarbetare på GBJ Bygg Jönköping AB har varslats om uppsägning. Det gäller 14 tillsvidareanställda byggnadsarbetare, framförallt snickare, samt två lärlingar. Ytterligare tre provanställda personer får inte förlängt.

Betongarbetaren Szymon Glazik är skyddsombud och själv en av dem som varslats. Precis som flera kollegor söker han nytt jobb. Han har arbetat på företaget i tre år.
– Alla känner lite oro för man måste hitta nya jobb. Men jag tror det finns goda förhoppningar om att hitta nya arbeten, säger han.

Varslet lades i måndags och Byggnads har haft information för sina sina medlemmar om vad som händer nu. De uppsagda har mellan en och tre månaders uppsägningstid.

– För närvarande har företaget inget mer arbete och de vet inte när nästa projekt kan komma, säger Szymon Glazik.

Bilden bekräftas av Björn Ydreborg, avdelningschef på GBJ Bygg Jönköping. Han säger att det råder tuff konkurrens i området.
– Det är uppsägningar på grund av arbetsbrist, en orderstock som är i det närmaste obefintlig och flera av våra stora projekt i området avslutas samtidigt, säger han.

Så vad händer nu?
– Vi färdigställer våra projekt och tittar över de anbud vi har ute för att fylla på orderstocken. Annars kommer varslen att löpa ut. Det handlar om att krympa ner till en hanterbar situation tills vi är på grön kvist igen, säger Björn Ydreborg.

Så sent som i slutet av hösten provanställdes yrkesarbetare i Jönköping.

Totalt har GBJ 250 anställda med kontor på fem orter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Provanställde nyligen – nu varslar byggföretaget alla i staden

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig