info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Arbesko 980×240 v28-30

Polisens jättefynd efter tips: ”Fyllde tre bussar”

Polisen misstänkte att det fanns stulet gods i bostaden. Vid tillslaget hittades byggverktyg för minst en miljon kronor.

Mängder av stulna verktyg hittades när polisen slog till mot bostaden. Foto: Polisen

Två män från Bergsjön i Göteborg är misstänkta för grovt häleri. Detta efter att polisen slog till mot deras bostad i helgen.

– Det kom in ett tips om en annons på olika digitala plattformar där någon ville sälja verktyg. Det uppstod snabbt en misstanke om att det kunde handla om stulet gods. Så vi slog till mot bostaden, gjorde ett besök i form av en husrannsakan, säger Jani Englund, förundersökningsledare i lokalpolisområde Storgöteborg nordost, till Byggnadsarbetaren.

Inne i lägenheten påträffade polisen stora mängder verktyg. Bland annat borrmaskiner, vinkelslipar och olika typer av sågar. Totalt fyllde verktygen upp tre polisbussar, ett släp och en vanlig personbil. Polisen tror att värdet ligger på minst en miljon kronor.

– Det här var ett ovanligt stort beslag när det gäller mängden verktyg. I vanliga fall handlar det om betydligt mindre mängder.

Jani Englund tror att de flesta verktygen stulits från byggarbetsplatser då det handlar om ”proffsverktyg för hantverkare”.

Annons
EHRAB 250×600 v28-30c
EHRAB 250×600 v28-30a
EHRAB 250×600 v28-30b

Du läser: Polisens jättefynd efter tips: ”Fyllde tre bussar”