info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisanmälda efter mutor

Falu kommun har nu fattat beslut om att polisanmäla fem anställda på trafik- och fritidsförvaltningen som på Peab:s bekostnad åkt på en resa till Tallin. Polisen ska även utreda en konferensresa till Högbo Bruks konferenshotell.

Utredningen om en grupp anställda på Falu kommun tagit emot mutor eller inte kommer att fortsätta, men i samband med polisanmälan får fyra av de tidigare sju avstängda återgå i tjänst. Tre anställda på kommunen kommer alltså vara avstängda från jobbet även framöver. Peab har sedan tidigare stängt av chefen för verksamheten i Falun.
– Det finns tyvärr misstanke om allvarliga oegentligheter i det som framkommit. Det blir nu ett arbete för åklagare och polis att utreda ärendet vidare där kommunen givetvis är behjälplig, säger Dan Nygren kommundirektör i Falu kommun.

Ingen ny upphandling

Misstankarna mot tjänstemännen på kommunen handlar om att resan till Tallin och vistelsen på Högbo hotell är en ”bjudningar” för att kommunen och Peab i december 2010 tecknade en avtalsförlängning gällande underhållsarbeten av parker och vägar, utan att någon upphandlingsrunda gjordes. Att inte göra en ny upphandling är ett brott mot lagen om offentlig upphandling.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisanmälda efter mutor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig