info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab varslar 40 byggnadsarbetare

Peab varslar 40 trä- och betongarbetare om uppsägning i Södertälje. Orsaken är den vikande konjunkturen i Södertälje-området.

Trots att det är högtryck i byggbranschen varslar Peab nu 40 trä-och betongarbetare om uppsägning i Södertälje. Men enligt Peab beror uppsägningarna på den vikande marknaden i Södertälje. Flera aktörer har etablerat sig i Södertälje och konkurrenssituationen har hårdnat.
– Det är en arbetsbristsituation. Flera projekt är på väg att avslutas och det har inte funnits andra projekt som vi kan slussa hantverkarna till. Vi har funnit att det är den enda lösningen för tillfället är att varsla, säger Gösta Sjöström, pressansvarig på Peab.
Den 1 juni fick de 113 trä- och betongarbetarna reda på att 40 av dem kan bli av med jobbet. Den 16 juni inleds förhandlingar om det exakta antalet uppsägningar.
– Vi försöker att få ner antalet och försöker visa en annan bild. Vi sitter mitt uppe i förhandlingar och jag kan inte säga så mycket, säger Hans Dahlberg, fackligt förtroendevald på Peab.
Blev du förvånad över varslet?
– Det har varit en vikande marknad en längre tid. Men jag hoppas att det kan vända. Om man får ett par jobb, så vänder det.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab varslar 40 byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig