info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Omstridd metod upp i HD

Högsta domstolen har gett prövningstillstånd i ett fall som rör problemen med enstegstätade fasader. Utgången kommer att få stora konsekvenser.

Hus med enstegstätade fasader har ställt till med problem under de senaste tio åren. Det har regnat in i nybyggda hus, väggarna har fått fuktskador och det har bildats mögel. En konflikt – den mellan hustillverkaren Myresjö och några husägare i Svedala har valsat omkring i rättssystemet under några år. Husen byggdes mellan 1999 och 2003. Efter ett tag upptäcktes problem med fukt och mögel. Då stämde husägarna Myresjöhus. Husägarna vann i tingsrätten, men i Göta hovrätt ändrade domen till bolagets fördel. Och nu så har alltså Högsta domstolen utfärdat prövningstillstånd.
– Jag välkomnar HD:s beslut. Frågan har ett stort principvärde och det är därför jag vill se ett avgörande i högsta instans. Kan verkligen en entreprenör ducka för allt ansvar när byggtekniken som använts uppenbarligen är helt undermålig. Det är det vi nu hoppas få ett svar på, säger Gunnar Larsson, konsumentombudsman som stödjer husägarna i tvisten mot Myresjöhus.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Omstridd metod upp i HD

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig