info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökad fart i rivbranschen

Rivbranschen växer enligt arbetsgivarna, dels tack vare mer byggande men också till följd av högre krav på arbetet. En bransch som bestått av småföretag får nu fler större aktörer.

Tidningen Dagens Industri skrev igår om att stora rivaktörer ökat sin omsättning och att branschen har fått bra fart. De nämner Slussenrivningen i Stockholm och den kommande rivningen av en gasklocka i Göteborg som aktuella exempel på stora projekt.
– Det är en bransch som växer eftersom kraven ökar. När det blir svårare och svårare fodras mer resurser och då växer branschen, säger Lars Sandström, kanslichef hos arbetsgivarorganisationen Riv- och saneringsentreprenörerna till Byggnadsarbetaren.
Han konstaterar att kraven gällande miljö och återvinning vid rivningar har ökat.
– Det är inte bara att riva längre, förut kunde man ju slå ner det med en kula eller så. Nu ska ju allt sorteras, säger han.
Han menar att de ökade kraven lett till att branschen förändras på så vis att den professionaliseras och får fler större aktörer. Rivningsarbetena blir också mer komplicerade av att det byggs allt tätare och högre. Vidare konstaterar Lars Sandström att det behövs mycket rivningsarbete då det blivit vanligare att man måste riva eller bygga om gamla fastigheter inför bostadsbyggen.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökad fart i rivbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig