info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya skatteregler välkomnas

Arbetsgivare ska varje månad rapportera till Skatteverket vad de betalat enskilda personer. Det föreslår regeringen i sin budget för nästa år. Målet är att komma åt skattefusk.

– Vi är glada över att regeringen äntligen lyssnat på oss. Det här är en fråga vi har drivit i över tio år. Rätt använt är detta ytterligare ett verktyg för att skapa en sund konkurrens och än mer ordning och reda i byggbranschen, säger Sveriges Byggindustriers vd Ola Månsson i ett pressmeddelande.
I nuläget lämnar arbetsgivare uppgifter på individnivå, alltså för varje anställd, till Skatteverket en gång om året. Månadsvis redovisar arbetsgivarna endast klumpsummor där man inte kan se ersättningar och skatteavdrag för enskilda personer. Nu vill regeringen i stället att uppgifter på individnivå ska lämnas i en arbetsgivardeklaration varje månad.
Syftet är att ge bättre underlag för kontroller som ska minska skattefusk. Byggbranschen har länge efterfrågat just ett sådant här system. Skatteverket har också sedan tidigare presenterat ett lagförslag med denna innebörd för regeringen.
Nu vill regeringen att det nya systemet börjar gälla stegvis från den första juli 2018.

Mer om budgeten: Vill satsa pengar på byggkunskap

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya skatteregler välkomnas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig