info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya byggjobb i Dalarna

Lågkonjunktur, kris och dippande aktiemarknad. Men i Dalarna skapas nya byggjobb på löpande band.

– Jag får nog säga att Region Dalarna varit lyckosamt när det gäller samarbetsfrågor och politisk enighet, säger Anders Ax, ordförande i byggnads GävleDala-avdelning om de stora byggprojekten i regionen.
Han räknar upp flera nya byggen som är på gång: Ikea i Borlänge, Falu lasarett, Peab bygger ny gruvlave i Garpenbergs gruva och ABB nytt kontor i Ludvika. Dessutom ska det byggas nya resecentra i både Borlänge och Ludvika.
Även om sajten dt.se igår publicerade en stor granskning av byggsektorn i Dalarna som visade upp positiva siffror både när det gäller nya jobb och vinst för företagen vill inte Anders Ax gå så långt som att kalla det som händer för en byggboom.

Lägre arbetslöshet
– Men det ser bra ut framöver. Peab till exempel kommer att behöva 100 nya man under vår-vintern när de bygger den nya gruvlaven i Garpenberg.
Anders Ax uppskattar att vinterarbetslösheten i branschen kommer att ligga på 5-7 procent istället för den ”vanliga” på 10-15 procent.
GävleDala-avdelningen ser sin chans att rekrytera nya medlemmar.
– På de stora företagen som Peab, NCC och Skanska är medlemsrekryteringen nästan självgående. Men på de mindre anläggnings- och håltagningsfirmorna kan vi rekrytera, säger Anders Ax och berättar att avdelningen kommer att satsa på rekryteringsarbete det närmaste året.

Maria Persson
08-728 49 71
m.p@byggnadsarbetaren.wonderboys.se

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya byggjobb i Dalarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig