info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny tjänst för koll av avtal: ”Det ska vara lätt att göra rätt”

Nu lanserar byggarbetsgivarna ”Byggbranschen kollektivavtalskontroll”. En funktion där det ska vara enkelt att kontrollera om företag i byggbranschen har kollektivavtal.

Nu får även byggföretagen en egen tjänst för snabb kontroll av kollektivavtal. Foto: Mostphotos

Byggnads har sedan tidigare en tjänst de kallar ”Kollektivavtalskollen”. Där kan vem som helst gå in och söka på bolag i byggbranschen och se om de tecknat kollektivavtal. Och nu kommer alltså arbetsgivarna med en liknande tjänst.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Finns det någon skillnad då? Arbetsgivarens variant är inte öppen på samma sätt som Byggnads. Kontrollen sker genom bolagens egna inköpssystem eller liknande där man har byggföretag och underleverantörer registrerade.

Till skillnad från Byggnads variant går det också att se om ett byggföretag är anslutet till någon arbetsgivarorganisation inom bygg- eller installationsbranschen.

– Det ska vara lätt att göra rätt. Byggbranschens kollektivavtalskontroll gör det enkelt och säkert att ta fram mer information om företag man är intresserad av att anlita, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny tjänst för koll av avtal: ”Det ska vara lätt att göra rätt”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig