info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny muthärva i byggbranschen

Försäkringsbolaget Folksam har gått ut med uppgifter om att tre av deras medarbetare på kontoret i Helsingborg är misstänkta för att ha tagit emot mutor. Samtidigt har ett byggbolag polisanmälts.

Folksam har polisanmält byggbolaget för bedrägeri och utbetalning av muta. De tre anställda på Folksams kontor misstänks för tagande av mutor. Enligt Folksam pågår det nu en polisutredning mot dem som berörs av misstankarna. Försäkringsbolaget fick i oktober förra året information om att personal på deras byggskadeavdelning i Helsingborg kunde vara utsatta för mutbrott och bedrägeri av ett lokalt byggföretag. Efter en internutredning stärktes misstankarna, vilket nu lett fram till att Folksam lämnat in en polisanmälan rörande mutbrott och berägeri.
– Vår interna utredning tyder på att byggbolaget överfakturerat oss för arbete de utfört. Under tre års tid har de också på ett systematiskt sätt mutat enskilda medarbetare på vårt lokalkontor med gåvor i form av alkohol och restaurangmiddagar. Detta strider inte bara mot svensk lag utan även mot våra interna regler som är väldigt tydliga på denna punkt, säger Tomas Norderheim, vice vd Folksam.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny muthärva i byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig