info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Noll svar på jobbannonsen under ett helt år – då hörde Anton av sig

Under ett helt år försökte plåtslagarfirman anställa en ny medarbetare. När de nästan gett upp fick de till slut ett vettigt svar.

Till slut lyckades Danijel Iljin (till vänster) hitta en ny medarbetare (Anton Berlin, till höger). Foto: Privat

Byggnadsarbetaren har tidigare skrivit om företaget Plåtslageri1 i Göteborg, som under ett år hade en jobbannons ute. Men utan någon direkt framgång.

– Några stycken hörde av sig. En som inte visste vad plåtslagare var för någonting – och två andra som inte ville ha jobbet men behövde gå på intervjuer för att fortsätta få bidrag, sade Danijel Ilin, vd på företaget, då.

LÄS ÄVEN: Jobbannonsen låg ute i ett år: NOLL svar

Men när artikeln spred sig på sociala medier fick plåtslagaren Anton Berlin, 24, höra talas om den lediga tjänsten. Han hade under en tid varit sugen på att söka en ny tjänst och såg sin chans.

– Det var en hel del konstiga personer som hade sökt jobbet som inte ens var plåtslagare. Jag hade tidigare funderat lite på att söka ett nytt jobb – och när jag såg den där artikeln bestämde jag mig för att söka. Det kändes som det fanns goda chanser att få jobbet.

Hur är det på din nya arbetsplats?

– Jag känner mig mycket välkommen. Jag blev fast anställd för några veckor sedan, och det hade jag ju inte blivit om de inte uppskattade mig. Alla här är väldigt hjälpsamma och pedagogiska.

Håller hårt i personalen

Vd:n Danijel Ilin är nöjd med sin nyrekrytering.

– Absolut. Det känns väldigt bra. Och även om läget i branschen är tufft just nu tänker vi hålla hårt i vår personal. Vi vet ju hur svårt det kan vara rekrytera om det läget blir bättre senare.

Även Anton Berlin trivs.

– Det är en glad och trevlig stämning hela tiden. Jag har velat bli plåtslagare sedan jag var tio år gammal, så jag har aldrig funderat på något annat. Man kan verkligen säga att jag har drömjobbet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Noll svar på jobbannonsen under ett helt år – då hörde Anton av sig

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig