info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörisen Niklas sköna semester-hån till snickarna

Rörmokaren Niklas Berg drog på kryssning till Karibien. Hans retfulla meddelande till snickarna lär ha gett reaktioner.

– Jag tänkte att de skulle få smaka lite mer, säger han.

Rörisen Niklas är på kryssning. Det vet alla hans kollegor. Foto: Mostphotos/privat

Att rörmokare och snickare inte alltid drar jämnt är allmänt känt. På bygget i Hallstahammar utanför Västerås, där industrilokaler byggs om till kontor och garage, passar yrkesgrupperna på att retas med varandra när de kan. I slutet av förra veckan berättade rörmokaren Niklas Berg upprepade gånger för snickarna om hur skönt det skulle bli att åka på kryssning i Karibien.

– Jag nämnde det i förra veckan och då sa de: ”Håll käften, vi vill inte höra mer”. Och då tänkte jag att de skulle få smaka lite mer…

Läs också Jonas sköna blåsning – ledstång i rör

Vid ingången till bygget står en två och en halv meter bred världskarta. När Niklas gick från jobbet i fredags beslutade han sig för att använda den för att retas med snickarna. Han började rita på en pappkartong.

Meddelandet som mötte byggnadsarbetarna på måndagsmorgonen var kort men tydligt: ”God morgon alla gogubbar. Vill bara säga att röris … är här”. Intill meddelandet har Niklas gjort en pil som pekar mot resmålet, Karibiska havet.

– Det är jag och min sambo som åker. Vi är en natt i Havanna, sedan hoppar vi på en båt och kryssar runt lite nere i Karibien. Vi kommer hem den 27 februari.

Det är ett väldigt tydligt meddelande du skickar här?

– Ja, ja. Det är väldigt tydligt, haha! Det här var mest till snickarna, för det är lite roligt att jävlas med dem. Nu kommer jag väl bli lynchad av varenda snickare eftersom du sprider det där vidare.

Läs också Kolla in världens högsta träskrapa

Vad tror du att kollegorna kommer att säga när de ser meddelandet?

– Säkert någonting om ”den där förbannade kottplockaren”!

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörisen Niklas sköna semester-hån till snickarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig