info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC varslar 15 om uppsägning

NCC varslar 15 byggnadsarbetare om uppsägning i Halmstad.

NCC i Halmstad varslar tio snickare, tre betongarbetare och två murare om uppsägning. Som anledning uppger företaget vikande orderingång och svag marknad.
– Dels märker vi att marknaden viker lite nu och vi bygger inte så mycket bostäder för tillfället. Bostadsproduktion sysselsätter oftast mycket personal, övrig produktion som vi har i vår orderstock kräver inte lika mycket personal, säger Joakim Lindahl, avdelningschef i NCC, till tidningen Hallandsposten. Även om det fortfarande ser mörkt ut på marknaden hoppas NCC på en bättre situation till hösten.

Lång uppsägningstid

– Många av våra anställda har lång uppsägningstid så de går först till sommaren. Förhoppningsvis sker förändringar innan dess, säger Joakim Lindahl.
Företag med kollektivavtal är enligt avtalet tvungna att meddela Byggnads när man varslar någon fackligt ansluten om uppsägning. Men på Byggnads i Halmstad har man främst fått in varsel från mindre företag under hösten och vintern. Det har varit småföretagare som sagt upp en eller två personer.
NCC har totalt cirka 100 personer anställda i Halmstad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC varslar 15 om uppsägning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig