info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC varnar för lägre vinst

Det är NCC:s norska verksamhet som går dåligt. Efter en genomgång av affärerna tvingas bolaget nu göra en kraftig nedskrivning för årets tredje kvartal.

NCC:s ledning har gått igenom den norska bygg- och anläggningsverksamheten inom de två nya affärsområdena NCC Building och NCC Infrastructure. Granskningen medför nu nedskrivningar för flera projekt. Totalt handlar det om 290 miljoner kronor. Orsaken till det dåliga resultatet är enligt NCC bristfällig projektstyrning. Det handlar främst om projekt som är färdigställda och överlämnade.
– Jag kan konstatera att vår turnaround i Norge tar längre tid än beräknat, men att vi nu har rätt organisation och processer på plats. Vi har också tillfört resurser för att förbättra projektstyrningen i Norge, säger Peter Wågström, VD och koncernchef på NCC.

Svag utveckling i flera år

Den norska verksamheten står för cirka 11 procent av NCC totala omsättning. Lönsamheten i landet har varit dålig under flera år. Resultatet för de två norska bolagen NCC Building och NCC Infrastructure beräknas hamna kring noll kronor för årets tredje kvartal.
Nedskrivningen innebär enligt bolaget att NCC:s rörelseresultat för det tredje kvartalet kommer uppgå till 503 miljoner kronor. Under motsvarande period förra året gjord bolaget en vinst på 720 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC varnar för lägre vinst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig