info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC petar koncernchef: ”Helheten har inte utvecklats som den borde”

NCC vill öka lönsamheten i bygg- och anläggningsverksamheten. Som en del i det petas koncernchefen Peter Wågström med omedelbar verkan.

Lönsamheten inom affärsområdena bygg- och anläggning är för låg, menar NCC:s styrelse. Särskilt anläggningsverksamheten inom NCC Infrastructure har gått dåligt. Trots ”mycket god orderingång” har verksamheten drabbats av stora projektnedskrivningar och räknat på rullande årsbasis har rörelsemarginalen legat på blygsamma 1,5 procent.

LÄS MER: Orosmoln för bostadsbyggandet

För att få till en förändring möblerar byggjätten nu om i toppen. Koncernchefen Peter Wågström petas med omedelbar verkan. Under det att jakten på en ersättare pågår går chefsjuristen Håkan Broman in som tillförordnad koncernchef.
– Även om själva situationen är tråkig så ser jag fram emot arbetet som tillförordnad koncernchef. Jag vet att vi på NCC kan så mycket mer än det vi visat den senaste tiden. Jag kommer att ha hundraprocentigt fokus på verksamheten och arbeta med att öka lönsamheten, säger Håkan Broman i ett pressmeddelande.
Den petade Peter Wågström beklagar i ett pressmeddelande beslutet.
– Jag är besviken över styrelsens beslut, men respekterar det självklart. Och jag är naturligtvis besviken över NCC:s resultatutveckling i delar av bygg- och anläggningsverksamheten de senaste åren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC petar koncernchef: ”Helheten har inte utvecklats som den borde”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig