info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC omorganiserar 2016, risk för övertalighet

NCC har i dag, måndag, gått ut med att man organiserar om från årsskiftet. Sju affärsområden blir fem och övertalighet kan uppstå. Syftet uppges vara att ta vara på tillväxtmöjligheter.

Från årsskiftet ska NCC organisera om för att fokusera på lönsam tillväxt med fokus på bygg och anläggning.I ett pressmeddelande säger NCCs koncernchef Peter Wågström att intresset för NCCs hemmamarknader ökar från internationella aktörer och att man möter högt specialiserade konkurrenter i anbudsprocesserna.
– Med de förändringar som nu genomförs får NCC en specialiserad nordisk organisation med stark lokal närvaro. Med specialisering får vi bättre kraft att utveckla och erbjuda gemensamma koncept och lösningar till våra kunder på alla våra marknader, säger han.
I pressmeddelandet uppges att omorganisationen kan innebära att ”viss övertalighet” uppstår inom NCC.I dag har NCC sju affärsområden. Nästa år blir de fem. Bland annat görs fyra nu landsbaserade enheter inom området construction om till två nordiska enheter, uppdelade på infrastruktur och bygg.
Utöver ovan nämnda ändringar ser företagsledningen över möjligheten att skapa ett självständigt, börsnoterat, företag för bostadsutveckling.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC omorganiserar 2016, risk för övertalighet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig