info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC om förlusten: ”Ytterst begränsad effekt på jobben”

”Det blir en ytterst begränsad effekt på antalet anställda”, säger Anna Trane på NCC om hur jobben påverkas av förlustbeskedet.

NCC gör ett mycket sämre rörelseresultat än väntat för tredje kvartalet 2017. Foto: Mostphotos

Igår skrevs JM ner av Handelsbanken och idag tisdag kom en ny smäll för branschen. NCC:s rörelseresultat för 2017 beräknas landa på minus 1,1 miljarder kronor. Frågan är vad som händer med jobben på sikt men Anna Trane, presschef på NCC, ser ingen anledning till oro.

– Generellt har vi ett rekryteringsbehov. Det kan bli någon effekt på anställningarna, men den blir i så fall ytterst begränsad. Jag kan inte gå in på några siffror nu, det är för tidigt att säga. Men det här handlar inte om att en massa människor kommer att få gå.

Läs också Förlustlarm från NCC – bolaget fimpar verksamheter

Det som har hänt är att NCC nu analyserat alla delar i verksamheten och gjort en så kallad omvärdering. Risknivån i projekten har setts över och man har gjort en ny bedömning av förväntade intäkter.

Så inga anställda i Sverige kommer att varslas?

– Jag kan inte svara på det idag, men i så fall i mycket begränsad omfattning, säger Anna Trane till Byggnadsarbetaren.

NCC överväger bland annat att sälja sin division Road Service, som beskrivs som ”olönsam”. Vad som händer med jobben där den dag en ny ägare tar över är oklart.

”Nu sänker vi risknivån i koncernens projektportfölj och balansräkning, avvecklar vissa olönsamma verksamheter och fokuserar på NCC:s friska kärnverksamhet som finns inom samtliga affärsområden och länder. Med en ny koncernledning på plats, konsekvent riskhantering i projekten och omfattande lönsamhetsförbättrande åtgärder för att vända de verksamheter som inte levererar skapar vi en bas för en stark framtid för NCC”, säger Tomas Carlsson, koncernchef på NCC, i en kommentar.

Läs också Förhandlingar om varsel på NCC – så många kan få gå

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC om förlusten: ”Ytterst begränsad effekt på jobben”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig