info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mobilkran välte på byggarbetsplats

Idag på morgonen välte en mobilkran på en byggarbetsplats i Munka-Ljungby i Skåne. Kranföraren fick föras till sjukhus med lättare skador.

Foto: Privat bild

Det vid åttatiden i morse som en mobilkran välte på en byggarbetsplats vid en förskola. Kranföraren kunde själv ta sig ur hytten och ringa Jinert, företaget han är anställd av, och berätta om olyckan.

– Kranföraren har fått lättare personskador. Men för närmare kontroll eftersom han är lite chockad har man valt att ta honom till sjukhus, berättar vd Björn Jinert.

Läs också Efter olyckorna – så stormsäkrar du kranen

Vad var det som hände?

– Jag har precis kommit till platsen och inte fått någon riktig bild.

När Byggnadsarbetaren pratade med Björn Jinert på tisdag morgon hade han uppfattningen att det var marken som brustit och orsakat olyckan. Men vid en närmare inspektion visade det sig att så inte var fallet.

– Man har inte kunnat reda ut vad som har orsakat olyckan. Det man kan konstatera är att det inte är några brister i marken, säger Björn Jinert till Byggnadsarbetaren senare under eftermiddagen.

Kan det ha varit något fel på kranen?

Läs också Se filmen där orkanen Fanis får jättekranen på fall

– Man kan inte se något där heller, men det kan vara ett tekniskt fel på kranen, eller så kan det vara ett handhavandefel, men det är för tidigt att uttala sig om.

Vad händer nu?

– Nu påbörjar företaget att utreda och försöka få svar på vad som har hänt. Men det är åtminstone ingen brist i marken.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mobilkran välte på byggarbetsplats

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig