info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Microsoft: ”Entreprenörerna ska skydda konfidentiell information”

Andreas Wingren, kommunikationschef på Microsoft Sverige, svarar på frågor om kollektivavtal, övervakning och mobilkontroller.

Varför är det så få entreprenörer som har kollektivavtal?
”Alla våra leverantörer och underleverantörer behöver hantera sina anställningar och anställda i full överensstämmelse med tillämpliga lagar och regler  /… / vi utvärderar flera kriterier – bland annat säkerhet, kvalitet, projektplanering, anseende och kostnad.”

Vi har talat med personer som säger att de är övervakade, på ett sätt de inte är vana vid. Varför så mycket kontroll?
”På Microsofts byggarbetsplatser är hälsa och säkerhet de främsta prioriteringarna. För att säkerställa att vi lever upp till de prioriteringarna vidtar vi ytterligare hälso- och säkerhetstillsyner.”

Har Microsoft-anställda rätt att kolla arbetarnas mobiler, vilket har gjorts vid ett tillfälle?
”Jag känner inte till det specifika fallet  /… / Men Microsoft har ingen policy eller regel som ger anställda rätt att kontrollera arbetares mobiler.”

Vad är syftet med ”stand downs”?
”En stand-down kan användas vid incidenter och säkerhetsöverträdelser på arbetsplatsen för att ge oss en chans att utvärdera vad som hänt  /… /  I vissa fall kan det innebära att en person, en grupp av personer eller ett företag behöver få en återintroduktion och säkerhetsgenomgång innan vi bedömer att vi tryggt kan fortsätta arbetet.”

Få vill berätta öppet om hur det är på Microsoft-byggena, även om de är positiva. De hänvisar till oro för konsekvenserna. Vad tänker du om det?
”Det gör mig glad att höra att de har positiva erfarenheter av hur det är på Microsofts bygge. Samtidigt vill jag vara tydlig med att säga att arbetare på Microsofts byggen inte har någon så kallad ’munkavel’. Våra entreprenörer ska däremot respektera immateriella rättigheter och skydda konfidentiell information.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Microsoft: ”Entreprenörerna ska skydda konfidentiell information”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig