info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlemsrekord i Byggnads a-kassa: "Draghjälp av sysselsättningsgraden"

Antalet medlemmar i Byggnads a-kassa har för första gången tickat över 115 000. "Jätteroligt", anser kassaföreståndare Alf Mellström.

Det råder byggboom av sällan skådat slag och även Byggnads a-kassa känner av konjunkturläget. Antalet medlemmar har för första gången tickat över 115 000.
– Jätteroligt. Den stora och naturliga förklaringen är givetvis branschens utveckling, det är fler sysselsatta. Sen vill vi tro att det också är för att vi gör ett bra jobb och har en bra medlemsservice, men det är klart att vi har en enorm draghjälp av sysselsättningsgraden, säger kassaordförande Alf Mellström.

LÄS MER: Billigare vara medlem i a-kassan

Byggnads a-kassa har sänkt medlemsavgiften i flera steg. Senast vid årsskiftet sänktes avgiften för den som är medlem i Byggnads eller Målarnas med elva kronor, till 110 kronor i månaden. Men Alf Mellström tror att kostnaden på sin höjd är en delförklaring.
– Sysselsättningsgraden huvudorsaken, sedan är det naturligtvis positivt att vi har en stabil ekonomi så att vi har kunnat gå ned på en låg avgift. Men vi har inte sett att det gett några stora hopp utan ligger där som en positiv del.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlemsrekord i Byggnads a-kassa: "Draghjälp av sysselsättningsgraden"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig