info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man död på NCC-bygge – föll i havet med maskinen

Den man som föll i havet med den bergtruck han jobbade med har avlidit uppger polisen på torsdagsmorgonen. Den omkomne var anställd av en underentreprenör till NCC.

Bild från olycksplatsen. Foto: Suzanne Wernersson/Linslusfoto

Det var en 67-årig man anställd av en underentreprenör till NCC som avled efter olyckan i Verkö hamn, Karlskrona. Olyckan skedde på NCC:s arbetsplats under onsdagskvällen, strax innan klockan 18.

– Idag går mina tankar till anhöriga, vänner och kollegor. Jag beklagar djupt att en dödsolycka har inträffat. Orsaken till det inträffade kommer att undersökas grundligt, säger Kenneth Nilsson, chef för Affärsområdeschef Infrastructure på NCC.

Polisen och Arbetsmiljöverket är under dagen på plats för att utreda olyckan och medarbetarna på arbetsplatsen får krisstöd.

Det var under onsdagskvällen som polisen uppgav på sin webbsida att en lastmaskin fallit i vattnet vid hamnen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen och dykare fick upp personen som efter hjärt- och lungräddning på plats fördes till sjukhus.

Han hade på något sätt hamnat i vattnet vid hamnen med en bergtruck där det pågår fyllningar av vikarna med sten.

Under onsdagskvällen beskrev räddningsledaren för Byggnadsarbetaren att olyckan och tillståndet för mannen var mycket allvarlig, maskinen hade legat i vattnet med hjulen vända uppåt medan mannen var kvar i sin hytt när räddningstjänsten kom till platsen.

På torsdagsmorgonen gick sedan polisen ut och berättade att 67-åringen inte klarat sig.

I ett pressmeddelande skriver bolaget: ”NCC kommer att hålla en tyst minut på samtliga arbetsplatser under fredag morgon. Vi kommer även arrangera ett Reflection Moment under nästa vecka som är ett tillfälle där organisationen reflekterar och diskuterar kring säkerhet på arbetsplatsen”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man död på NCC-bygge – föll i havet med maskinen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig