info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lemminkäinen sparkar 500

Det finska byggföretaget Lemminkäinen tänker banta verksamheten med 500 anställda i Norden. Nedskärningarna drabbar framförallt anställda i Finland och Norge. I Sverige planeras inga uppsägningar.

Lemminkäinen har 8300 anställda varav en fjärdedel av arbetsstyrkan i Norge samt länderna runt Östersjön. I Sverige arbetar företaget främst med grundläggning, tunnel- och bergarbeten, samt beläggning.
– Vi har bara funnits i Sverige i 15 år och håller fortfarande på att växa. Här kommer vi inte att göra neddragningar av personalstyrkan, säger Lemminkäinens Skandinavienchef Timo Vikström, till Byggnadsarbetaren.

Sviktande lönsamhet

Orsaken till uppsägningarna i de övriga länderna är sviktande lönsamhet. Enligt delårsrapporten, som kom förra veckan, minskade koncernens nettoförsäljning med åtta procent, under andra kvartalet i år.
Företagets vd skriver i ett pressmeddelande att byggmarknaden försvagats generellt. I Sverige och Norge attraherar den växande infrastrukturmarknaden nya spelare från hela Europa, vilket gjort att lönsamheten minskat.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lemminkäinen sparkar 500

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig