info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Låtsades vara Skanskas vd – njöt av hotell och gratiskäk

En man och en kvinna bokade in sig på ett hotellrum. Vid bokningen lyckades de lura hotellpersonalen att en av dem var vd på Skanska och att byggbolaget skulle faktureras för all logi och mat vid vistelsen.

Fuskbokade hotell som Skanskas vd
Logi, mat och dryck – och Skanska som betalar. OBS: Genrebild Foto: Mostphotos

Bokningen genomfördes en fredag sommaren 2022 på ett hotell utanför Göteborg. En man ringde hotellet och sade sig vara vd på Skanska och bad receptionen att hotellräkningen skulle faktureras till byggjätten.

Hotellreceptionisten var nyanställd utan tidigare erfarenhet och lät personerna checka in.

LÄS ÄVEN: Byggjobbare från miljonbelopp från Skanskabygge

När hotellets receptionschef kom till jobbet på måndagen efter helgen anade han dock direkt att saker och ting inte var som de skulle. Att Skanskas vd själv skulle ta på sig uppgiften att boka rum för företagets medarbetare lät osannolikt.

– Det är väldigt vanligt att personal på byggföretag bor hos oss, men det är ju aldrig vd:n som ringer och gör bokningen. Det var en miss från vår sida att bokningen gick igenom, men vi tog tag i det, säger han till Byggnadsarbetaren.

Två meter stort monster

När receptionschefen gick upp till rummet flydde mannen som hade inkvarterat sig i rummet. Han tog sig ut via en nödutgång och körde sedan iväg med sin bil utan att invänta sin flickvän. I förhör menade mannen att han var livrädd för receptionschefen som han beskrev som ”ett monster” som var ”minst två meter lång”.

Tingsrätten tyckte dock att den beskrivningen inte alls stämde överens med den betydligt kortare receptionschef som befann sig i rättegångssalen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är 180 centimeter och var aldrig fysisk på något sätt, vilket tydligt framgår från våra övervakningsfilmer, säger receptionschefen.

För vd-bluffandet och flera andra händelser döms nu mannen och kvinnan i tingsrätten till fängelse i fyra respektive två månader. De ska även betala skadestånd till hotellet på 9 540 kronor.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Låtsades vara Skanskas vd – njöt av hotell och gratiskäk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig