info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kritik mot Byggnads reseregler

Hotell utan porrfilmskanaler i TV-utbudet ska bokas där det är möjligt. Det är en av punkterna i Byggnads nya reseregler för sina anställda. Men skrivelsen ger utryck för dubbelmoral, anser kvinnoorganisationen Roks.

Byggnads har skrivit ett nytt regelverk för vad som ska gälla för resor i tjänsten som görs av de anställda. Syftet är att få ner kostnaderna för resandet i den djungel av rabatter som numer finns, framför allt på biljettpriser för tåg och flyg.
Men i regelverket står också inskrivet att ombudsmän och andra anställda om möjligt bör boka hotell som inte erbjuder porrfilmer bland sina TV-kanaler.
– Det har varit en het debatt kring det här inom hela LO. Och vi tycker det är rimligt att undvika de här hotellen eftersom porrfilm speglar en kvinnosyn vi inte gillar, säger Clas Nyqvist, Byggnads ekonomichef.

Men i de nya resereglerna står också att de anställda ska bo på hotell där Byggnads, genom LO, har rabattavtal. Avtal finns med bland andra Scandics och Hiltons alla hotell i Sverige. Och både Scandic och Hilton erbjuder porrfilmer i sitt kanalutbud.
Och det här tycker riksorganisationen för landets kvinnojourer, Roks, är dubbelmoral:
– Det är dubbelmoral. Med en sån resepolicy har man inte tagit frågan på allvar, det säger sig självt, säger Tina Olby på Roks.

Tina Olby har för Roks räkning tagit fram katalogen ”Boka porrfritt”, som är en lista över landets porrfria hotell. Hon beskriver Hilton och Scandic som två av värstingarna när det gäller att leverera porr till sina gäster. I dag finns i Sverige drygt 500 hotell som är porrfria.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kritik mot Byggnads reseregler

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig