info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Klarade fall på sju meter

En 52-årig byggnadsarbetare skadade sig när han föll cirka sju meter från en byggnadsställning i går. Mannen fick skador i huvudet, armar och ben.

– Han hade en otrolig tur. Han kunde ha slagit ihjäl sig, säger Ingemar Persson, arbetsmiljöinspektör i Gävle.
Den 52-årige mannen, som arbetar för Smålandsföretaget Kvalietshem i Anderstorp, häll på att skära loss de gamla balkongerna och montera fast prefabricerade balkonger. Han använde en klättertornställning för att ta sig mellan arbetsplattformarna. Olyckan inträffade när byggnadsarbetaren skulle hämta några verktyg på tredje våningen. För att komma över till den gamla balkongen la byggnadsarbetaren en regel. När han ställde sig på regeln gick den av och han föll cirka sju meter. Enligt arbetsmiljöinspektör Ingemar Persson hade mannen otroligt tur. Han hamnade på gräsmattan, cirka en halv meter från klättertornsställningens stödben.
– Det går inte att lägga ut en regel sådär. Dessutom saknades det skyddsräcken på plattformens insida.
Byggnadsarbetarens fick sårskador i huvudet, slog sönder ett knä, skadade ena armen och ena benet gipsades. Han vårdas nu på sjukhus i Gävle.
Arbetsmiljöverket har nu lagt ett omedelbart användningsförbud på arbetsplattformen. Villkoret att få använda den igen är att arbetsgivaren sätter upp skyddsräcken på plattformens insida.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Klarade fall på sju meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig