info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Känt klädföretag dressar om – ger sig in i byggbranschen

Det startade som ett klädbolag med fokus på street fashion. Nu drygt 20 år senare växlar Wesc helt spår och ger sig in i byggbranschen.

Från bomull till bygg. Wesc byter helt inriktning. Foto: Wesc/Mostphotos
Helt ny inriktning för det tidigare så populära klädmärket. Foto: Wesc

Ni har nog alla sett hoodies och t-shirts med trycket Wesc. Ett svenskt klädbolag som startades av ett gäng med rötterna inom skateboardåkning. Men sedan flera år tillbaka har förtaget dragits med stora förluster och nu byter företaget alltså helt inriktning till… byggbranschen.

Affärsidén är att förvärva och utveckla små och mellanstora välskötta, lönsamma bolag med exponering mot bygg och anläggning, ROT-sektorn och infrastrukturentreprenader. Samtidigt byter företaget namn till Vestum.

I ett pressmeddelande skriver företaget att de redan gjort klart med tre förvärv. Det handlar om Sanera som sysslar med rivning, sanering och håltagning. De två andra köpen är Skandinaviska Områdesskydd och Kenit Produkt. De tre företagen hade under 2020 tillsammans en omsättning på 167 miljoner kronor.

Förra året gjorde ett annat klädmärke en liknande resa. Ekonomiskt hårt pressade Odd Molly gick från modebranschen till fastighetsbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Känt klädföretag dressar om – ger sig in i byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig