info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jättebolagen går ihop: Så går det med jobben

Med 21 900 anställda och en omsättning på drygt 43 miljarder kronor kommer nya Assemblin Caverion Group bli en storspelare i byggbranschen.

Två blir en. Två av installationsbranschens jättespelare går ihop. Foto: Assemblin

Under tisdagen blev det känt att installationsjättarna Caverion och Assemblin ska slås ihop till en storkoncern. Det är storägaren i de två företagen, det internationella investmentbolag Triton, som ligger bakom sammanslagningen. Nya Assemblin Caverion Group kommer att ha verksamhet i tio länder.

Hur går det med jobben då? Ja, när det gäller den nya koncernledningen så kommer den bestå av chefer från både Assemblin och Caverion. Assemblins vd Mats Johansson får posten som vd också i koncernen.

Inga uppsägningar

Även fotfolket ser ut att få behålla jobben. Så här säger Mats Johansson till Byggnadsarbetaren.

– Det är inte kostnadsbesparingar som driver den här sammanslagningen, utan det handlar mer om att Caverion och Assemblin kompletterar varandra på ett bra sätt. Caverion och Assemblin träffar inte på varandra ute på marknaden så ofta. Assemblin är starka på projektsidan och Caverion på servicesidan och drift av installationer.

Jag tror i så fall att det inte kan bli speciellt omfattande

Så inga uppsägningar?

– Vi har inte tittat på det. Sedan kan jag inte säga hur det blir mer i detalj och det är klart att det någonstans kan bli någon form av förändringar lokalt. Jag tror i så fall att det inte kan bli speciellt omfattande och i så fall kopplat till marknadsutvecklingen framöver. Just nu har vi en väldigt bra efterfrågan på det vi håller på med, säger Mats Johansson.

Rörisens jättesuccé på Tiktok

Konkurrensverk säger ja

Både Caverion och Assemblin ska finnas kvar som varumärken. Det innebär att kontor och firmabilar inte skyltas om. I alla fall inte i nuläget.

– Sedan får vi se hur det blir på längre sikt, men Caverion och Assemblin representerar lite olika delar av marknaden och det ska vi behålla tills vidare.

Konkurrensverken i flera länder där bolagen är aktiva har tittat på sammanslagningen och där har bolagen fått tummen upp. Affären förväntas genomföras i april i år.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jättebolagen går ihop: Så går det med jobben

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig