info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ingen olycka i Fortums årskrönika på webben

I Fortums årskrönika över de viktigaste händelserna under 2014 finns inte dödsolyckorna på bygget i Hjorthagen med, bygget där två montagearbetare dog. Här svarar presschefen Per-Oscar Hedman varför.

I Fortums årskrönika på hemsidan nämns inte den allvarliga byggolyckan i november i Hjorthagen i Stockholm. Varför?
– Årskrönikan vill fokusera på positiva händelser och det finns ju ingenting som är positivt med en allvarlig olycka. Men däremot i årsredovisningen kommer denna händelse att ha en ganska framträdande plats när vi skriver om saker som har hänt under året.

Men hade det inte varit lite klädsamt att i några meningar hedra minnet av de döda arbetarna i årskrönikan på den publika hemsidan?
– Man kan självklart tycka det. Att vi borde utforma årskrönikan på ett annat sätt. Nu var det det här valet som gjordes att i årskrönikan tar vi upp vissa typer av frågor, och i årsredovisningen tar vi dödsolyckan i de delar som handlar om arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Vi kan mycket väl ha en diskussion om att utveckla krönikan, så att den lägger sig närmare årsredovisningen. Så att man får en bättre mix däremellan.

Så ni kan tänka er att göra ändringar i krönikan som ligger ute på webbplatsen?
– Nej det tror jag inte vi kommer att göra. Den är redan ute och den har varit ute en tid. Vi får verkligen hoppas att det inte kommer att vara några olyckor med i krönikan nästa år, men av det skälet att det inte har hänt några olyckor. Det är det vi måste jobba med.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ingen olycka i Fortums årskrönika på webben

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig